top of page
Iryna Zelyk

IRYNA ZELYK

Üdvözlök mindenkit! Pár mondat rólam... Édesanya, és a gyermek érzelmeiről szóló rendkívüli mesés történetek szerzője vagyok. Olyan típusú ember vagyok, aki szeret új dolgokat felfedezni, és mindig rákérdez a miértekre is. Szeretem, ha a körülöttem lévő dolgok mozgásban vannak. Igen, a mozgás a legjobb kifejezés arra, ami ezt kifejezi. Sok dolognak szeretek a mélyébe tekinteni, és elgondolkodom többek között olyan dolgokon, mint amilyen a „létünk értelme”, vagy az „emberi tudat egyedülisége és lehetőségei”.

Az anyaság a tehetségeim felfedezése és önmagam megismerése területén egészen más dimenziókat

nyitott meg.

A gyermekeim az én tanítóim, életem minden napján, minden pillanatában. Az írás és a róluk való gondoskodás mellett lehetőségeim szerint igyekszem sportolni, jógázni és festeni. Újra egyetemre járok, ahol jelenleg

pszichológiát tanulok.

Az íráshoz vezető lökést a fiamtól kaptam. Az első mesémnek köszönhetően, amely a gyermekek érzéseire fókuszál, sikerült elmagyaráznom neki azt a nagy változást, amit „húgocskának” neveztünk. A mese két testvérről szól, az ő érzelmeikről és az anya gyermekei iránti szeretetéről. A nap szimbóluma segített a fiamnak abban, hogy ahogy mindnyájukra egyenlőképpen rásüt a nap, az édesanya is ugyanolyan szeretettel szereti gyermekeit.

 

Minden történet mögött ott áll egy élethelyzet és olyan érzések, amelyek szinte mindenki számára ismertek.

A testvérek közötti sérelmek, önbizalom, vagy egyedülálló szülői szeretet. Olyan érzelmek, amelyek sokszor megértés, elfogadás nélküliek maradnak, vagy amelyeket háttérbe szorítanak.

 

Ezek tulajdonképpen a mesevilágba átvitt olyan élettörténetek, amelyek megnyitják a gyermekek szívét.

Hálás köszönet az olvasóknak!

Iryna

bottom of page